Trei MOLDOVENI s-au pornit spre MARTE

Doi bărbați și o femeie au aplicat la proiectul „Mars One” de colonizare a planetei. Ei sunt dispuși să lase totul pe Pământ și să plece în călătoria fără întoarcere. Chiar daca știu că nu mai există cale de întoarcere asta nu-i înspăimântă.
99702_23764-13892-14692-38

Svetlana (35 de ani) este unica femeie din Moldova care s-a înscris în proiectul „Mars-One”. Ea spune că are suficient curaj să meargă în călătoria cu bilet doar dus. Boris de 41 de ani este un alt moldovean care vrea sa meargă pe Marte, iar Constantin este un conațional de-al nostru care locuiește în SUA. El are 25 de ani și crede că este candidatul perfect pentru această misiune.

În proiectul „Mars-One”, conform PRO TV, s-au înscris 200 de mii de doritori. Doar 1058 au trecut în etapa următoare. Nu se știe dacă Boris, Constantin și Svetlana sunt printre ei.

Proiectul „Mars-One” este un proiect inițiat de un om de afaceri olandez, iar organizatorii speră ca din televizare să obțină 6 miliarde USD. Proiectul prevede ca în 2018 să fie trimis întâi un robot, pentru a stabili unde va fi amplasata colonia. Apoi, primul echipaj uman va fi format din doi bărbați și două femei. Cei patru ar urma să plece în 2022, iar călătoria va dura un an. Un alt echipaj ar fi trimis peste alți doi ani. Astfel ca într-un final din 1058 doar opt sunt cu adevărat finaliști.