Metoda inedita de a lupta cu obezitatea: Slabesti si primesti aur

Primăria oraşului Dubai a pregătit un program pentru cetăţenii săi, care sunt dispuşi să slăbească. Programul se numeşte „Greutatea ta în aur” şi are menirea de a combate obezitatea în Emiratele Arabe, unde boom-ul economic datorat rezervelor petroliere imense, a adus şi la îmbogăţirea semnificativă a populaţiei în ultimii 30 de ani.
98027_dubai_obesita_emirati_arabi-586x319

Cel mai mare PIB pe cap de locuitor din lume, de care se bucură populaţia din Dubai, a adus la confort şi bunăstare, dar totodată şi la lipsa de activităţii şi sedentarism, la lipsă de mişcare. Ori, activitatea scăzută + bogăţia = obezitate.

Obezitatea este o problemă din ce în ce mai mare în statele din Golf, atribuită şi succesului pe care o are mâncarea de tip fast-food şi sedentarismului.

Astfel, propunerea autorităţilor din Dubai este: pentru fiecare kilogram pierdut primeşti în schimb un gram de aur. Programul a început în 2013 şi mai prevede practicarea fitness-ului şi supraveghere medicală pentru cei în curs de tratament. După prima lună, autorităţile susţin că au oferit 16,872 kilograme de aur pentru 3224 de participanţi la programul de slăbire.

Ulterior, premiile au căpătat un criteriu progresiv. Pentru cei care slăbeau între 1 şi 5 kg se oferea un gram pentru fiecare kg slăbit. Cei care scăpau de 5 – 10 kg primeau 2 grame de aur pentru un kg slăbit, iar cei care dădeau jos peste 10 kg, primeau 3 grame pentru fiecare kg.

29 de persoane au slăbit mai mult de 15 kg, 5 au dat jos mai mult de 20 de kg şi unul a slăbit 26 de kg. Câştigătorul este sirianul Akmed AlShiekh, care într-o lună a slăbit de la 146 la 120 kg, încasând în schimb 63 grame de aur.