Melodiile cantaretei Britney Spears, folosite pentru a speria piratii somalezi

Melodiile cântăreţei Britney Spears sunt folosite la volum maxim pe vasele comerciale care circulă în largul coastei de est a Africii, pentru a împiedica piraţii somalezi să le atace, potrivit mirror.co.uk, citat de blogs.marketwatch.com.
“Piesele ei au fost alese de echipa de securitate pentru că a considerat că piraţii le-ar urî cel mai tare”, a spus ofiţerul de navă Rachel Owens, potrivit mirror.co.uk. “Aceşti oameni nu suportă cultura şi muzica occidentală, de aceea melodiile lui Britney sunt perfecte”, a completat ofiţerul.

britney-spears-is-leaving-x-factor-after-1-season--heres-todays-buzz
S-a constatat că “Baby One More Time” şi “Oops! I Did it Again” sunt cele mai eficiente melodii ale cântăreţei.
Această constatare asupra eficienţei melodiilor în a ţine la distanţă piraţii vine ca urmare a unui incident care a avut loc săptămâna trecută, când bărbaţi înarmaţi au atacat un vas petrolier în largul coastei nigeriene şi i-au răpit pe căpitan şi pe inginerul-şef, amândoi cetăţeni americani.

Biroul Naţional al Marinei a precizat că anul acesta au fost 30 de incidente în care au fost implicaţi piraţi şi hoţi înarmaţi, inclusiv două deturnări. La nivel mondial au fost raportate 206 asemenea incidente, inclusiv 11 răpiri.
Un studiu realizat de Banca Mondială la începutul anului a arătat că piraţii din largul coastei Somaliei costă economia globală 18 miliarde de dolari pe an, din cauza asigurărilor foarte mari care trebuie plătite şi pentru că vasele trebuie să găsească rute diferite, potrivit cnn.com.