Ei sunt cei mai BOGATI RAPPERI din LUME, in TOPUL FORBES!

Renumita revista ”Forbes” a intocmit topul celor mai bogati rapperi din lume.

p-diddy

Pe primul loc se afla rapperul american P. Diddy, pe numele real Sean Combs, a carui avere se ridica la aproximativ 550 de milioane de dolari. Marea parte a veniturilor sale provine din investitiile in brandul de vodca Ciroc, din lansarea liniilor sale de articole vestimentare Sean John si Enyce, din incasarile aduse de casa lui de discuri Bad Boy, dar si din alte investitii profitabile. Noul sau post de televiziune prin cablu, Revolt, l-ar putea propulsa pe lista miliardarilor in 2013.

slide-3

Jay Z ocupa pozitia a doua in topul Forbes, acesta insumand in conturi peste 460 de milioane de dolari. Banii sunt proveniti din producerea si compunerea pieselor pentru artisti celebri. Spre deosebire de rapperii din genetratia sa, Jay-Z sustine concerte si turnee, cel mai recent fiind cel sustinut alaturi de bunul sau prieten, Kanye West. Marca de haine Rocawear i-a ingrosat portofelul cu 204 milioane de dolari, in 2007, si a semnat un contract pe 10 ani de 150 de milioane de dolari cu compania Live Nation in 2008. El maidetine si actiuni in clubul de baschet profesionist New Jersey Nets, un lant de baruri si restaurante 40/40 Club, firma de publicitate Translation, compania de produse cosmetice Carol’s Daughter si alte cateva afaceri.

503666-dr-dre-getty-617-409

In top, pe locul al treilea il gasim pe Dr. Dre, cu o avere de 270 de milioane de dolari. Acesta a vandut in august 2011, producatorului HTC, contra sumei de 300 de milioane de dolari, 51% din actiunile companiei Beats Electronics, infiintata in 2008 de Dr. Dre si directorul casei Interscope Jimmy Iovine. Partea rapperului Dr. Dre in urma tranzactiei a fost de 85 de milioane de dolari, dupa achitarea taxelor. Restul de actiunilor rapperului sunt in valoare de 100 de milioane de dolari, suma putand creste rapid, daca acea companie va continua sa se extinda.

0308_bryan-bridman-williams_485x340

Desi nu este atat de cunoscut precum colegii sai de top, rapperul Bryan „Birdman” Williams se situeaza pe pozitia a patra, strangand 125 milioane de dolari in 2012. El a infiintat casa de discuri Cash Money Records, unde il are asociat pe fratele sau, Ronald „Slim” Williams. In 1998 a incheiat un contract profitabil de distributie cu grupul Universal, in valoare de 30 de milioane de dolari, valoarea acesteia crescand o data cu succesul avut de artistii produsi de el, printre care Nicki Minaj, Lil Wayne sau Drake. In semn de recunostinta, rapperul si i-a tatuat pe artisti.

slide-2

50 Cent, Curtis Jackson pe numele din buletin a strans o avere de 110 milioane de dolari. Rapperul a castigat 100 de milioane de dolari din vanzarea actiunilor pe care le detinea in compania Vitaminwater, in 2007. Sume substantiale i-au venit din vanzari de discuri si de articole vestimentare, concerte, turnee, din rolurile din filme, jocurile video in care apare ca personaj, linii de pantofi si volumele sale de memorii, dar si o noua linie de casti. In paralel el a investit destul de mult in lucrarile de renovare ale locuintei sale, care a apartinut in trecut lui Mike Tyson.