Brad Pitt risca sa nu-si mai recunoasca fata din cauza unei boli rare: “O sa fac teste”

Actorul american Brad Pitt suspecteaza ca sufera de o tulburare neurologica numita prosopagnozie sau ”orbul fetelor” si a dezvaluit ca va fi supus unor teste.

brad_pitt_cannes

Actorul in varsta de 49 de ani a dezvaluit intr-un interviu pentru revista Esquire ca nu este adesea privit cu ochi buni pentru ca nu poate recunoaste chipurile oamenilor. Actorul sustine ca acesta poate fi efectul unei boli, numita prosopagnozie, relateaza nydailynews.com.

Prozopagnozia este o tulburare neurologica care se manifesta prin inabilitatea de a recunoaste fetele celor din jur sau chiar propria fata, tulburarea cauzand astfel inconveniente majore in viata de zi cu zi. Se estimeaza ca 2% din populatia planetei poate fi afectata, in diverse stadii, de aceasta afectiune.

Desi are poate unul dintre cele mai usor de recunoscut chipuri din lume, actorul se chinuie sa recunoasca fetele altor persoane. Starul a povestit ca, atunci cand face cunostinta cu o persoana si vorbeste cu ea, uita chipul acesteia imediat ce conversatia a luat sfarsit. Afectiunea i-a facut mari probleme, in societate.

“Foarte multe persoane ma urasc deoarece considera ca nu ii tratez cu respect. Oamenii cred ca sunt arogant, insa si pentru mine este un mister. O sa fac niste teste” a povestit starul.